Испания и Франция мерят сили в директна елиминация

Испания и Франция мерят сили в директна елиминация
Травмите на Самир Насри (вдясно) и Франк Рибери (вляво) вероятно ще наложат промени и в офанзивен план. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

Третият полуфиналист на Евро 2012 ще бъде определен в директната елиминация, в която един срещу друг в 21:45 часа на стадион „Донбас Арена" в Донецк ще се изправят отборите Испания и Франция.

Място в следващия етап на шампионата вече си осигуриха Португалия и Германия, а противникът на тазвечершния победител ще бъде излъчен в последния четвъртфинал между Англия и Италия в неделя.

Висенте дел Боске най-вероятно ще използва титулярната единайсеторка от последните два мача, въпреки че разполага с великолепна селекция от играчи.

В атака за Испания най-вероятно отново ще започне Фернандо Торес, като в състава на иберийците има петима играчи, които може да пропуснат следващия двубой ако получат жълт картон в днешната среща.

По-сложно е положението на селекционера на Франция Лоран Блан, чийто отбор се класира на този етап след загуба с 0:2 от Швеция в последния мач в груповата фаза.

Специалистът ще бъде принуден да направи промени, тъй като Филип Мексес е наказан, а Йоан Кабай се възстановява от контузия.

Вмсто Мексес в центъра на отбраната ще застане Лоран Кошчелни, а Кабай ще бъде заменен от Ян М'Вила или Алу Диара.

Травмите на Самир Насри и Франк Рибери вероятно ще наложат промени и в офанзивен план, въпреки че има вероятност двамата да започнат мача срещу Испания.

Един от най-ефективните варианти на Лоран Блан би било включването на Жереми Менез, затова и появата му тази вечер няма да е изненада.

Двата тима са изиграли 30 мача помежду си, но действащият световен и европейски шампион Испания никога не е побеждавала Франция в официален двубой.

Последният от тях бе на 1/8-финалите на Световното първенство през 2006 г., когато „петлите" триумфираха с 3:1.

Преди 12 години двата тима се срещнаха отново на 1/4-финалите на Европейското първенство и Франция надделя 2:1.

На Евро 2012 обаче защитата на „Ла Фурия" в най-стабилна – допуснала е само едно попадение във вратата си в двубоя срещу Италия.

#Евро 2012 #Испания #Франция #футбол #„Донбас Арена" #Донецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници