Испания изхвърли Франция от Евро 2012

Испания изхвърли Франция от Евро 2012
A A+ A++ A

Настоящият шампион Испания спечели с 2:0 срещу Франция в 1/4-финален сблъсък от Евро 2012, игран на "Донбас Арена" в Донецк.

Изненадващо в голмайстор се превърна Чаби Алонсо (19 и 90-дузпа), който увенча по прекрасен начин своя юбилеен стотен мач за "червените".

Това е историческа първа победа на Испания над Франция в официален мач след пет поражения и едно реми.

Като цяло испанците бяха по-дейни през по-голямата част от срещата и създадоха повече положения. На 1/2-финала Ла Роха ще срещне западния си съсед Португалия.

Висенте дел Боске избра схема без типичен централен нападател. Триото в атака беше оформено от техничните халфове Давид Силва, Сеск Фабрегас и Андрес Иниеста.

Лоран Блан насити центъра с избор на 4-5-1, оставяйки на пейката Самир Насри. Дебюши беше изтеглен на дясното крило, а на лявото очаквано се появи Франк Рибери.

Като цяло през първата част тимът на Блан предпочиташе защитни действия, но сбърка фатално в 19-ата минута. След това игровото им поведение на игрището не се промени.

В 90-ата минута свежите Санти Касорла и Педро изработиха дузпа. Играчът на Малага пусна пас, канарското крило преодоля защитник и след това беше спрян непозволено от Ревейе. От дузпата Чаби Алонсо беше категоричен и затвърди успеха за крайното 2:0.

Идната сряда отново в Донецк испанците ще срещнат Португалия на Кристиано Роналдо. Франция приключи участието си с утешението, че подобри представянето си от последните две големи първенства.

#Франция #Испания #Евро 2012 #Европейско първенство по футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници