Англия и Италия излъчват съперника на Германия за полуфинала

Англия и Италия излъчват съперника на Германия за полуфинала
Селекционерът на Англия Рой Ходжсън вероятно ще заложи на същата единасеторка, която победи Украйна с 1:0 в последния мач в груповата фаза. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

В 21:45 часа в неделя вечерта Олимпийският стадион в Киев ще посрещне отборите на Англия и Италия в последния и вероятно най-равностойния четвъртфинален сблъсък на Евро 2012.

Победителят от тази директна елиминация ще се изправи на полуфинал срещу опасния съперник Германия.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън вероятно ще заложи на същата единасеторка, която победи Украйна с 1:0 в последния мач в груповата фаза. Тогава на върха на атаката бяха нападателите от „Манчестър Юнайтед” Дани Уелбек и Уейн Руни, който се триумфира с гол след наказание от два мача.

В средата на терена отново ще бъде Скот Паркър – футболистът с най-много точни пасове и най-продължително владеене на топката. Ще му помага капитанът Стивън Джерард заедно с Джеймс Милнър и Ашли Йънг по крилата.

За отбраната на Англия ще се грижат Ашли Коул, Джон Тери, Джолиън Лескот, Глен Джонсън. На разположение на Рой Ходжсън са още Тио Уолкът, Анди Керъл и Алекс Окслейд-Чембърлейн, на когото специалистът се довери да играе като титуляр в първия двубой срещу Франция.

Съставът на Италия е далеч по-непредсказуем, най-вече заради контузии на ключови играчи. Най-сериозно ще бъде отсъствието на защитника Джорджо Киелини, когото селекционерът Чезаре Прандели вероятно ще замени с Леонардо Бонучи.

Отсъствието на Тиаго Мота заради болки в прасеца може да отслаби и халфовата линия на „Скуадра адзура”, но на негово място своя дебют на Евро 2012 може да направи Рикардо Монтоливо. Ще му помага плеймейкърът на „Ювентус” Андреа Пирло.

Поне в офанзивен план Чезаре Прандели има достатъчно богат избор - Марио Балотели, Антонио Касано и Антонио Ди Натале.

Съперниците от последния четвъртфинал са играли шест официални мача, завършили с 4 победи за Италия срещу само една за Англия.

Италия е губила само веднъж от Англия през последните 35 години. За последно двата тима се срещнаха в Лийдс през 2002 г., когато Италия победи с 2:1.

Иначе и двете последни срещи на голям футболен форум са спечелени от Италия – в груповата фаза на Евро 1980 и на Мондиал 1990.

Италия е отпаднала само два пъти от общо 9 четвъртфинални двубия на Европейски първенства, като и двата пъти това става след дузпи.

Ако статистиката може да каже нещо категорично, то е, че се очертава страхотен двубой. Кой на какво е способен обаче ще стане ясно само на терена.

#Евро 2012 #футбол #Англия #Рой Ходжсън #Италия #Чезаре Прандели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"