Италия на полуфинал на Евро 2012, отстрани Англия с дузпи

Италия на полуфинал на Евро 2012, отстрани Англия с дузпи
Италия празнува след победата с 4:2 над Англия след изпълнение на дузпи. Снимка: Ройтерс
A A+ A++ A

Италия победи Англия в последния четвъртфинал на Евро 2012 след изпълнение на дузпи, след като мачът завърши 0:0 в редовното време и продълженията.

Италия е последният полуфиналист на Евро 2012, след като отстрани Англия след изпълнение на дузпи.

Италианците показаха по-добра игра през всичките 120 минути и по-здрави нерви при наказателните удари, което им отреди мач срещу Германия по пътя към финала.

Двата тима се насочиха към изпълнения от бялата точка, при които жребият отреди първи да изпълняват италианците. Балотели застана очи в очи със съотборника си в „Манчестър Сити“ Джо Харт, но не показа и капка сантименти с удара си в долния десен ъгъл - 0:1. Харт усети посоката, но шутът на италианеца с ганайски корени бе твърде точен.

Пръв с отговорността да стреля от 11-те метра в лагера на Англия се нагърби капитанът Стивън Джерард, който повтори посоката на Балотели за 1:1.

Втората дузпа за Италия бе поверена на Рикардо Монтоливо, който обаче стреля покрай дясната греда на Харт, който отново отгатна посоката.

Рууни с лекота прати Буфон в грешната посока за 2:1, а пък Пирло демонстрира невероятно хладнокръвие и елегантно преодоля Харт в стил "Паненка" за 2:2.

Направилият ялов мач в нападение Ашли Йънг си нагласи топката за третата дузпа, но силният му удар разтресе напречната греда, но не запази равенството за дълго, тъй като Ночерино бързо го направи 2:3 след нисък удар в десния ъгъл.

Ашли Коул се поддаде на напрежението при четвъртата дузпа за неговия тим и стреля твърде слабо в левия ъгъл, а Буфон улови и остави всичко в ръцете на Алесандро Диаманти. Включилият се по отличен начин от пейката полузащитник стреля мощно в десния долен ъгъл, докато Харт този път се хвърли вляво заедно с надеждите на Англия за място в полуфиналите.

#Англия #Италия #Евро 2012 #Европейско първенство по футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »