Нов титаничен сблъсък на Евро 2012 - Германия срещу Италия

Нов титаничен сблъсък на Евро 2012 - Германия срещу Италия
Антонио Касано, Антонио ди Натале и Марио Балотели ще търсят вратата на Германия по пътя към финала на Евро 2012. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

Отборите на Германия и Италия ще се изправят един срещу друг в поредния класически двубой на Евро 2012.

В срещата на Олимпийския стадион в Киев от 21:45 часа, която ще бъде ръководена от френския рефер Стефан Ланоа, двата отбора ще излъчат съперника на Испания, действащ европейски и световен шампион, във финалната среща на 1 юли.

Испания се класираслед победа с 4:2 над Португалия след драматично изпълнение на дузпи при нулево равенство в редовното време и продълженията на „Донбас Арена” в Донецк.

Германия стигна до полуфинал, след като разгроми Гърция с 4:2 в четвъртфиналния кръг.

Отборът на Йоаким Льов е единственият, който е извоювал само победи на Евро 2012 – Бундестимът започна с минимална победа с 1:0 срещу Португалия в първия мач от „групата на смъртта” и продължи с успехи срещу Холандия и Дания с по 2:1.

Италия пък се измъкна от груповата фаза с две равенства с по 1:1 срещу Испания и Хърватия и победа с 2:0 над Република Ирландия. На четвъртфинала „Скуадра адзура” заслужено отстрани Англия с 4:2 след дузпи при нулев резултат в редовното време и продълженията.

Селекционерът на Германия Йоахим Льов няма никакви кадрови проблеми преди този двубой и ще излезе с най-доброто, с което разполага.

Бастиан Швайнщайгер е напълно готов за двубоя с Италия и вероятно ще заеме мястото си в средата на терена, редом до Сами Кедира.

Томас Мюлер също се очаква да се завърне в игра, след като бе пренебрегнат в мача с Гърция. Марко Ройс обаче може да получи нов шанс за изява по лявото крило, въпреки че това не е привичната му позиция.

Чезаре Прандели също ще може да разчита на на всичките си състезатели. В състава на Италия се завръща Джорджо Киелини се завръща, Касано и Балотели отново ще водят атаката, а Даниеле Де Роси и Игнасио Абате също са готови за подвизи.

Германия влиза в мача като фаворит заради факта, че не можа да спечели Евро 2008 и Световното през 2010, а бе изключително близо и до двете шампионски титли.

Италия има 50 точни удара във вратата на противника до момента на Евро 2012 и само 4 отбелязани гола. Германия има 33 изстрела в очертанията, но е далеч по-ефективна с 9-те си попадения.

Италия не беше спрягана за сериозен фаворит, но „Скуадра адзура” няма какво да губи и ще се опита да спъне Бундестима, както вече се е случвало.

Италия отстрани домакина Германия от Световното първенство през 2006 г. с победа 2:0 в продълженията и се класира на финала, който спечели с дузпи срещу Франция.

Германия няма победа над Италия от 17 години насам и има седем неуспешни опита да победи съперника, независимо на какъв форум го среща.

Факт е обаче, че Германия е в безпрецедентна серия от 15 поредни победи, а селекционерът Йоаким Льов има самочувствието, че тимът му може да победи всеки в света.

В такъв случай Чезаре Прандели може само да поеме риска и да подходи нестандартно и изобретателно. Шампионската титла го заслужава.

#Евро 2012 #футбол #Италия #Германия #Йоаким Льов #Чезаре Прандели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"