Мачовете на 9 юни: Германия и Португалия обещават напрегнат двубой

Мачовете на 9 юни: Германия и Португалия обещават напрегнат двубой
Португалия е загадъчен съперник, в чийто състав обаче влизат 11 шампиона. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

След първата среща от Група B на Евро 2012 между Холандия и Дания, в 21:45 един срещу друг ще се изправят отборите на Германия и Португалия.

Трикратният европейски шампион Германия започва похода си на континенталния шампионат в Украйна и Полша на стадион „Арена Лвов" срещу един доста загадъчен съперник.

Балансът на Бундестима на големи форуми срещу португалците е колеблив - 2 победи, една загуба и един равен.

Избраниците на Йоаким Льов имат три световни титли, а най-голямото постижение на Португалия е второ място на първенството на Европа.

Португалия и Германия се срещнаха на малкия финал на Мондиал 2006, който завърши 1:3, а резултатът от двубоя между тях на Евро 2008 беше 2:3.

Избраниците на Йоаким Льов и Пауло Бенто се конкурират с постиженията си на клубно ниво.

В състава на немците са четирима шампиони с „Борусия" Дортмунд и двама от „Реал" Мадрид.

Срещу спечелилите златен дубъл Мат Хумелс, Марсел Шмелцер, Марио Гьотце и Илкай Гюндоган и триумфиралите с титлата „мадридчани" Сами Кедира и Месут Йозил обаче стоят титли на Европа и на четири страни.

Без съмнение на звездите на „Байерн", които представляват гръбнака на селекцията на Йоаким Льов, ще им е много трудно, когато срещу тях на терена на излезе Раул Мейрелеш.

Португалецът вдигна купата в Шампионската лига с „Челси", макар и да не игра във финала в Мюнхен, в който баварците не успяха да триумфират на собствения си стадион „Алианц Арена".

С титлата в родината си с „Порто" се поздравиха защитникът Роландо, халфът Жоао Моутиньо и нападателят Силвестре Варела.

Както е добре известно, заедно с Кедира и Йозил титлата на Испания вдигнаха най-скъпият футболист в света Кристияно Роналдо, Пепе и Фабио Коентрао.

Екзотичните си шампионски купи спечелиха бранителят Бруно Алвеш в Русия със „Зенит" и вратарят „Бето" с „Клуж" в Румъния.

Като се прибавят и Едуардо и Нелсон Оливейра от „Бенфика", които взеха Купата на лигата, то 11 души - близо половината от възпитаниците на Португалия, са били шампиони тази година.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #Германия #Португалия #футбол #Група B #Йоаким Льов #Пауло Бенто

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници