ДПС осъди атентатите в Копенхаген

ДПС осъди атентатите в Копенхаген
Лютви Местан Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС осъди терористичните нападения в Копенхаген.

„Както след "Шарли ебдо", така и сега, с още по-голяма острота ДПС осъжда терористичните нападения в Копенхаген, довели до човешки жертви“, се казва в позиция на председателя на ДПС Лютви Местан по повод терористичните атаки в столицата на Дания.

Според Местан, фактът, че за кратко време ставаме свидетели на поредните терористични актове показва още веднъж, че тероризмът е най-голямото и най-страшното глобално предизвикателство пред съвременната цивилизация. Затова и противодействието срещу това зло задължително изисква глобални усилия.

"Необходимо е да се укрепят системите за сигурност на националните държави чрез още по-ефективно межународно сътрудничество. Наред с това, като най-надеждна превенция на рисковете от тероризъм, следва да се провежда последователна политика на разширяване на цивилизационната зона за сигурност. Цивилизационната зона за сигурност е постигането на нови демократични баланси, основани на толерантността и взаимното уважение между етнорелигиозните различия. Противодействието на тероризма е хуманен дълг на всеки гражданин на Земята, независимо от етнически произход, раса и вяра", категоричен е Лютви Местан.

#Лютви Местан #Местан #ДПС #Копенхаген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници