Делото за катастрофата с Лютви Местан започва отначало

Делото за катастрофата с Лютви Местан започва отначало

БГНЕС

A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла повтротно обвинителния акт по делото за тежката катастрофа през април 2019г. в района на момчилградското село Загорско с участието на Лютви Местан.

В инцидентът с участието на бившия лидер на ДПС загина бебе на 6 месеца. По внесения обвинителен акт е образувано наказателно дело от общ характер.

Обвиняеми по делото са както Лютви Местан, така и бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, който в деня на катастрофата е управлявал семейния автомобил.

По делото през ноември 2023г. се проведе трето разпоредително заседание заради пенсиониране на тогавашния съдия в процеса. На заседанието съдебният състав прекрати съдебното дело и го върна за отстраняване на допуснати на досъдебна фаза отстраними съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите.

Говорителят на Окръжна прокуратура Кърджали Димитрина Делчева коментира, че няма промяна в предявените обвинения – за съпричиняване на смърт по непредпазливост. Тя допълни, че са изпълнени указанията на Окръжен съд за отстраняване на неяснотите по обстоятелствената част.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 13 май.

#Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници