Чуков: Американците са притеснени от руските оръжия

Чуков: Американците са притеснени от руските оръжия

Стоп кадър/Россия1

A A+ A++ A

Путин каза директно на САЩ: Светът, в който считате, че всички ние трябва да живеем, съгласно вашите правила, повече не е валиден за нас. Ние предлагаме други правила, които противоречат на вашите. Путин не е против глобализацията, но не е за глобализация, в която САЩ са хегемон. Казва, че всички трябва да бъдат равни и да има справедливост.

Това заяви международният експерт Боян Чуков в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин обръща внимание, че не може някой да налага своята ценностна система, където и да отиде по света. Като имаме предвид изказванията на китайските дипломати и на Си, това означава, че Китай държи точно на този вид глобализация, отбеляза Чуков.

Договорът "Нов СТАРТ"

"Американците са тези, които се отказаха от договорите. Путин през 1996 г. направи подарък на САЩ, той ратифицира този договор. Американците не го ратифицираха. Държавите в Западна Европа, които имат атомно оръжие, също не го ратифицираха. Сега Путин казва, че Думата ще отнеми ратифицирането на договора от руска страна. Путин говори, че не може да има двоен аршин", коментира гостът.

Чуков е категоричен, че засега няма риск от ядрена война, а американците гледат да не се доближат до прага, в който ще принудят Русия да посегне към атомното оръжие.

"Путин много ясно дефинира: Можем да употребим атомно оръжие, когато има първи удар с атомн ракети от страна на САЩ. Докато вашите ракети летят, стотици наши ракети ще летят към вашите територии. Може да се посегне към атомно оръжие, когато има опасност за Русия", каза още международният експерт.

Чуков е на мнение, че американците са притеснени от "Буревестник", защото това е ракета с ядрен двигател, която може да лети неограничено време около Земята и да се появи от която и да е посока. Противоракетните системи се правят така, че да посрещнат ракети от строго определена посока, обърна внимание той.

"Украйна 10 години убива цивилни в Донецк и продължава да ги убива. Путин ясно дефинира кога ще има мир и подчерта, че националната сигурност на едни държави не може да става за сметка на сигурността на други. Докато Русия не реши този проблем - НАТО да се изтегли от границите след 97-а година, американците да приберат своето тактическо ядрено оръжие от Европа, да няма бази на НАТО в балтийските държави", обясни Чуков.

Според него трябва да чакаме как ще се развият действията на бойното поле.

"Войната ще започне да затихва и ще се намери компромисен вариант. Предстоят избори в Русия и САЩ. Излезе информация, че на Тръмп са му предложили 5 млрд. долара, за да се откаже от изборите. За американците Зеленски става токсичен, но е много удобен за Байдън и сина му, защото държи компромати за корупционна схема", посочи Чуков.

#Боян Чуков #руски оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници