Президентът: Някои политици в РСМ се опитват да опознаят действителността по трудния начин

Президентът: Някои политици в РСМ се опитват да опознаят действителността по трудния начин

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Президентът Румен Радев заяви в село Горско Сливово по време на церемонията по именуване на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар, че политиката, която Република Северна Македония води, отдалечава страната от членство в ЕС. Така държавният глава коментира изявлението на своя колега Стево Пендаровски, според когото, цитирам, "съществуването на македонско малцинство в България е потвърдено от Европейския съд за правата на човека в Страсбург":

"Явно някои политици в Северна Македония се опитват да опознаят действителността по трудния начин. И това не им носи никакви ползи. Напротив. Те имаха достатъчно поводи и събития досега да се убедят, че с тяхното антиевропейско поведение и изобщо отношение към нашата страна - това в никакъв случай не им носи ползи и ги отдалечава от членството в ЕС".

Тази седмица посланикът на Северна Макдедония в София беше извикана в Министерството на външните работи по повод подкрепените и от президента Стево Пендаровски скорошни изявления на политици от съседната държава по адрес на България. От българското Външно миниистерство критикуваха опита за поредно въвличане на двустранните отношения във вътрешнополитическия дебат в Република Северна Македония, включително в контекста на водената там предизборна кампания, предаде БНР.

# Румен Радев #РСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници