България ще пострада от новите санкции срещу Русия, твърди МВФ

България ще пострада от новите санкции срещу Русия, твърди МВФ
Най-тежки за хотелиерите се оказват началото и краят на сезона, защото тогава броят на резервациите значително намалява. Снимка: rad-festa.com
A A+ A++ A

Доклад на Международния валутен фонд твърди, че България ще пострада от новите санкции срещу Русия. Миналата седмица Европейският съюз одобри икономически санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна.

Причината България да е сред сериозно засегнатите от санкциите е, че страната ни е сред най-посещаваните от руските туристи, а те вече пътуват много по-малко в чужбина.

Макар и спокойни, българските хотелиери все пак са нащрек заради ситуацията в Русия. Пред бранша обаче стои друг проблем – хотелите отварят по-късно от обичайното заради липса на резервации. Най-тежки за хотелиерите се оказват началото и краят на сезона, защото тогава броят на резервациите значително намалява.

В пика на сезона курортният комплекс „Св. Константин и Елена” е пълен. Въпреки това има отлив на руски туристи.

„Имаме минимален спад на руски туристи, който обаче компенсираме с молдовските”, каза Донка Грозданова, която е Маркетинг мениджър, пред Нова телевизия.

Някои от руснаците не са притеснени от санкциите, наложени на страната им. Не смятат да свиват бюджета си и дори планират бъдещи пътувания.

„За първи път съм в България и със сигурност ще дойда отново. Ще продължа да пътувам и не вярвам, че рублата ще поевтинее. Не се притеснявам, че това може да се отрази на личните ми финанси”, каза Светлана от Москва.

#България #Русия #туристи #Международния валутен фонд #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници