Цацаров смята, че Боевски е освободен с дипломатическо участие

Цацаров смята, че Боевски е освободен с дипломатическо участие
За освобождаването на олимпийския шампион по щанги Гълъбин Боевски от затвора е способствало активно дипломатически участие, смята главният прокурор. Снимка: www.chudesa.net
A A+ A++ A

“За освобождаването на олимпийския шампион по щанги Гълъбин Боевски от затвора е способствало активно дипломатически участие”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред Националната телевизия.

По думите му, процедурата за експулсирането на олимпийския шампион е започнала доста по-рано и българското дипломатическо представителство в Бразилия е знаело за това. „Проблемът е защо никой никого не е информирал", коментира Цацаров и уточни, че не знае, дали е била подавана информация от посланика към Министерството на външните работи, но данни към прокуратурата не са постъпвали.

Главният прокурор предупреди, че е необходимо да се вземат мерки за постоянна и нормална комуникация с външното министерство, министерство на правосъдието и прокуратурата. "Ако днес сме изненадани за освобождаването на български гражданин, то утре можем да сме изненадани за задържани български граждани.

Да си припомним миналото", заяви главният прокурор.

#Боевски #Гълъбин Боевски #Цацаров #граждани #посланик #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници