Възрастен кмет се хвана с 16-годишна и назначи майка й на тлъста заплата в общината

Възрастен кмет се хвана с 16-годишна и назначи майка й на тлъста заплата в общината
A A+ A++ A

Кметът на бразилския град Араукария се ожени за 16-годишната си приятелка, а още на следващия ден назначи майка ѝ като секретарка в отдела по култура и туризъм на общината, информираха местни медии.

Въпреки че бракът с 16-годишно момиче не е в разрез със законодателството в определени случаи, прокуратурата се самосезира във връзка с решението на 65-годишния кмет Хисам Хюсеин Дехайни да назначи новата си тъща на работа в местната администрация, което според обвинението е ярък пример за конфликт на интереси.

Жената от своя страна пък одобрила брака на дъщеря си, с което съюзът между двамата придобил законова сила.

Гражданският брак между градоначалника и тийнейджърката е бил сключен на 12 април, ден след като момичето, което е носителка на короната за красота в града, навършило 16 години.

Това е възрастта, позволена от бразилското законодателство да се встъпи в брачен съюз, но след изричното съгласие на родителите на непълнолетното лице.

Ден след сватбата кметът е подписал указ, с който назначава Марилене Роде на работа в общината, с месечна заплата от над 4200 долара.

Преди това тя е работила като чиновник в образователното министерство при доста по-ниско заплащане.

Случаят скандализира целия град, в резултат на което прокуратата започна разследване за назначението на Роде на новата ѝ позиция.

Най-новото в случая е, че кметът е освободил от работа майката на своята възлюбена, но тепърва разследването ще се развива.

#Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници