Кои са най-лошите места в самолета

Кои са най-лошите места в самолета
A A+ A++ A

Пътниците често не осъзнават кои са местата по време на полет, които са много по-лоши от други и могат да гарантират ужасен полет.

Стюардеса обаче разказа пред The Sun кои са трите най-лоши места в самолета и защо никога не трябва да сядате там. Тя също сподели своите съвети за най-добрите места, за да направи пътуването ви възможно най-удобно, ако летите в икономична класа.

„На първо място, най-лошият ред, според мен, когато летите в икономична класа, е този непосредствено зад преградата. За тези, които не знаят, преградата е първият ред в икономична класа, с допълнително място за краката. Разбираемо е защо хората биха искали да седят там, защото имат възможност да изпънат краката си. Но това е и мястото, където са детските люлки и има голяма вероятност да се натъкнете плачещо бебе“.

Според нея ползата от това място е, че ще ви сервират храна и напитки по-рано от повечето пътници на борда, но въпреки това ще изпитвате неудобство от плачещите бебета. Именно затова тя смята този ред в самолет за най-лошия.

Стюардесата добави, че има и други места, които са лош избор - предпоследният ред. Последният ред също не е най-добрият, но когато седнете там, можете лесно да отпуснете седалката назад, без да се притеснявате за другите пътници. „Пространството между редовете става все по-малко и, ако човекът зад мен изглежда достатъчно висок, че би му било неудобно да наклоня седалката, няма да го направя. Така че, ако летите на задния ред, гарантирано няма да има никой зад вас, което ще ви позволи да наклоните седалката си доколкото е възможно, без да се притеснявате за другите пътници.

Но задните места имат и други проблеми, заради които трябва да се тревожите : турбуленция, която влияе на тази част от салона повече от другите части, близостта до тоалетните, храната и напитките достигат там последни“, отбеляза тя.

Стюардесата говори и за средните седалки, които винаги трябва да се избягват, ако е възможно. „Най-добре е да седите до прозореца и на пътеката – това са най-добрите места за удобна почивка: прозорецът има удобна облегалка, а на пътеката има място, където можете да изпънете краката си.

Но средната седалка няма нито едното, нито другото И ако към това добавите „че седите в средата на самолета, притиснати между другите пътници, не виждате прозореца и нямате място за краката, тогава това е просто най-лошото“, предупреди специалистката.

#самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?