Младенов: ЕС трябва да започне дискусия, за да се предпази от атаки в бъдеще

Младенов: ЕС трябва да започне  дискусия, за да се предпази от атаки в бъдеще
Николай Младенов ще обсъди въпроса за сигурността в Европа при разговори с колегите си от Франция и Германия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Важно е да започнем политическата дискусия в Европейския съюз за това какви мерки трябва да предприеме на колективно ниво Европа, за да се предпази от подобни атаки като тази в Бургас, в бъдеще, заяви министър Николай Младенов преди началото на Съвета „Външни работи“ в Брюксел, където той ще информира колегите си за резултатите от българското разследване на терористичния акт до летище Сарафово през юли 2012 г.

Той добави, че по време на Съвета в Брюксел няма да бъде обсъждано включването на „Хизбула“ в списъка на терористичните организации, съобщи пресцентърът на външно министерство.

„Ще бъде поставено началото на политическите дискусии относно мерките, които трябва да предприеме ЕС като цяло, за да гарантира сигурността на гражданите си“, заяви министър Младенов.

Николай Младенов ще обсъди въпроса за сигурността в Европа при разговори с колегите си от Франция и Германия, когато по-късно през седмицата посети тези две страни.

#Николай Младенов #Брюксел #Европейския съюз #ЕС #Бургас #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници