Николай Младенов: България няма да настоява „Хизбула“ да влезе в черния списък на ЕС

Николай Младенов: България няма да настоява „Хизбула“ да влезе в черния списък на ЕС
Днес дискусията започва, но е рано да се предвиди кога и как тя ще приключи, каза още Николай Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не е вярна информацията, че България настоява „Хизбула“ да бъде призната от ЕС за терористична организация, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

„Пред ЕС има различни варианти за действие, но опция за бездействие няма. В момента обаче не вземаме решения и България не е правила предложение за вкарването на „Хизбула“ в списъка с терористични организации“, каза Младенов, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

„Според някои страни трябва организацията да бъде включена в списъка, според други това може да се направи само по отношение на военното й крило, според трети - санкциите трябва да са индивидуални. Има и други възможности, които трябва да се разгледат. Всяка опция има последствия, които трябва да се анализират. За България най-важното е решението, което се вземе, да бъде прието с консенсус. Само така ще може да имаме гаранция, че България и Европа като цяло сме по-защитени в бъдеще. Днес дискусията започва, но е рано да се предвиди кога и как тя ще приключи“, каза още Николай Младенов.

#Бургас #атентат #Николай Младенов #ЕС #„Хизбула”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници