„В лапите на световния ционистки заговор"

„В лапите на световния ционистки заговор"
A A+ A++ A

Известният български журналист Йосиф Давидов води седмична коментарна рубрика в Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency) -

Първоначално стартирана през март 2012 г., от юли 2012 г. „Задочен коментар“ е коментарна рубрика, посветена на представянето и възприемането на България по света, както и на случващото се с българите в чужбина.


Тези дни отново много се говори за „ционистки (даже еврейски) заговор срещу целия свят".

Той „застави" българския министър на вътрешните работи да заяви, че от досегашните данни на разследването безусловно личи, че зад атентата през юли миналата година на бургаското летище стои военното крило на шиитската ливанска „Партия на бога". Впрочем „Хизбула" е финансирана с между 60 и 100 милиона долара годишно от Иран, както и от сирийския режим на Башар ел Асад. В същото време България активно сътрудничи с част от опозицията на властта в Дамаск.

„Световният ционизъм" накара всички медии в демократичната част на планетата – десни, леви, центристки – да пишат за изявленията на българското правителство, да припомнят за трагедията в Сарафово и да подчертаят, че нашите следствени органи, в сътрудничество с чуждестранни партньори, са извършили „задълбочена мащабна дейност".

Пак този „враг на човечеството" принуди върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън да поздрави българските власти за разследването на терористичната атака в Бургас на 18 юли 2012 година. Тя посочи, че към резултатите от разследването трябва да се подходи сериозно, тъй като те се отнасят до терористична атака на територията на ЕС, довела до смъртта на невинни хора.

В „заговора" са замесени много политици. Министърът на външните работи на Канада Джон Беърд, например, потвърди, че единият от терористите е с двойно гражданство – канадско и ливанско. Представителите на администрацията на САЩ и на двете партии в американския Конгрес също са съпричастни. Отгоре на всичко Държавният департамент подчерта „изключително професионалното разследване, извършено от правителството на България" и заяви, че „Съединените щати се гордеят да бъдат редом до своя приятел и съюзник в НАТО България". Британският външен министър Уилям Хейг не остана назад: той приветства изявлението на българския министър на вътрешните работи „за заключенията от усърдното разследване, проведено във връзка с това престъпление" и изказа „уважението си към българските власти за тяхната отлична работа по разследването". Дори и премиерът на Ливан Наджиб Микати е в кюпа - каза, че страната му ще сътрудничи за изясняване на обстоятелствата около атентата в Бургас.

Не се знае как ще реагира Европейският съюз на обявеното в София разкритие. По понятни причини Франция, например, няма лесно да приеме да се включи „Хизбула" в списъка на терористичните организации, въпреки че изпрати войски в Мали именно срещу ислямски фанатици. Водени от своите национални приоритети Париж, Рим, Ла Валета, Никозия едва ли ще включат в черния списък „Партията на бога", както са направили в една или друга степен САЩ, Канада, Великобритания, Холандия... и Израел, естествено.

...Да, „световният ционизъм в действие"! Да се чуди човек как успява да хване в „злокобните си мрежи" толкова много различни по характер и интереси страни и политици.

А българската опозиция, начело с лидера на БСП, заяви, че обявяването на досегашните резултати от разследването, които водят до военното крило на ливанската „Партия на бога", „е абсолютно неоправдано от гледна точка на националната сигурност и рисковете, които се поемат по този начин, най-вече по отношение на хората в България, на обикновените граждани". На практика Станишев казва, че „Хизбула" може да ни „накаже" за обявеното разкритие. Подобни бяха и отсъжданията на вожда на „Атака" Волен Сидеров. Той предупреди: „България рискува да стане част от предстоящата Трета световна война". (Не е ясно как страна членка на НАТО би се измъкнала от Сидеровата световна война).

Логичното мислене води до извода, че опозицията наистина счита убиеца за убиец, но според нея той не трябва да бъде сочен с пръст, за да не се ядоса - ядоса ли се ще убие и други хора.

Ако се следваше тази политическа линия, нито ИРА в Северна Ирландия, нито ЕТА в Испания щяха да се откажат от терористичните си акции. (Не е излишно да се припомни, че и двете организации имат/имаха легално политическо крило и нелегално военно. В организационен план „Хизбула" не е новост).

И понеже се разбра предизборната игра на дребно на опозицията, никой не й обърна внимание. Тя изпусна случая да докаже, че е способна във важни моменти да постави националните интереси над партийните. Впрочем това е слабост и на управляващата партия ГЕРБ.

Може би и в поведението на опозицията има пръст „световното еврейство".

За всеки нормално мислещ човек е ясно, че такова „понятие" съществува само в замъглените умове на отявлени антисемити и расисти. Макар и доста кресливи, у нас те са незначително малцинство. Това също се подчертава от световните медии. Накратко: България излезе смело и с чест от един много труден тест. Дано политиците ни не пропилеят натрупания актив – по традиционен нашенски маниер.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Задочен коментар
Последно от Задочен коментар

Всички новини от Задочен коментар »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници