215562 статии       |       465 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.83491| EUR 1.95583| GBP 2.30687|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТО

Размер на шрифта:   

Въпреки КЗП: И Vivacom вдига цените

23 декември 2021, четвъртък / 14:38; Коментари: 0
Send to Kindle
Въпреки КЗП: И Vivacom вдига цените

И третият оператор, Vivacom, планира да повиши цените на услугите си в началото на 2022 г. заради инфлацията. Преди два дни А1 и Теленор заявиха подобно намерение, което вече предизвика проверка от Комисията за защита на потребителите (КЗП).

"Във връзка с увеличението на цените на основните енергоносители, оборудване и услуги планираме промяна на месечните абонаменти, като те ще бъдат минимални и няма да надвишават натрупаната инфлация за 2021 г. Увеличението на месечните абонаменти се извършва на основание на Общите условия на Vivacom за съответните услуги и ще бъде не повече от 1 лв. с ДДС за всяка услуга.

Промяната ще се отрази във фактурите считано от м. февруари 2022 г.", гласи съобщение на интернет страницата на Vivacom.

Промените засягат всички услуги за частни и бизнес клиенти, освен тези на Социални абонаментни планове и Планове за хора с увреждания.

Услугите, чийто месечен абонамент е до 19,99 лв. с ДДС, ще поскъпнат с 0,50 лв. с ДДС. Тези над 19,99 лв. ще се увеличат с 1 лв.

А1 прогнозират, че услугите ще поскъпнат средно с малко над четири процента, а Теленор планират повишение от около пет процента.

Напомняме, че КЗП обяви увеличението на услугите та А1 и Теленор за незаконно: "Незаконно е мобилните оператори да увеличават цените на услугите от Нова година, като ги индексират с инфлацията от 2020 г. , заяви тази сутрин пред БНТ председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Той обясни, че законодателството позволява на фирмите да индексират цени по вече сключени договори единствено с инфлацията от предходната година.

Така че обявеното намерение от телекомите за оскъпяване на действащите месечни абонаметни планове от Нова година, може да бъде само с инфлацията от 2021 г.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: