Антигуа и Барбуда открива консулство в България

Антигуа и Барбуда открива консулство в България
Снимка: www.snipview.com
A A+ A++ A

Правителството даде съгласието си Антигуа и Барбуда да открие почетно консулство в България със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на страната.

Проф. д-р Иван Тодоров ще изпълнява функциите на почетен консул. Той притежава магистърска и докторска степен по право. Развива преподавателска, научна, адвокатска и консултантска дейност.

Антигуа и Барбуда е островна държава, разположена в източната част на Карибско море, на границата с Атлантическия океан. Тя е част от Подветрените острови, които са в състава на островната група Малки Антили. Съседи на Антигуа и Барбуда са Гваделупа на юг, Монсерат на югозапад, Сейнт Китс и Невис на запад, Сен Бартелми, Сен Мартен и Ангуила на северозапад. Столицата е град Сейнт Джонс.

По-голямата част от жителите на Антигуа и Барбуда са преки потомци на робите, работили по плантациите със захарна тръстика. Останалите жители са потомци на европейци, предимно ирланци, англичани и португалци. Официалният език в страната е английски, но сред местното население е широко разпространено наречието патуа, креолски диалект.

#Иван Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници