Двама българи са арестувани в Тайланд за измами с банкови карти

Двама българи са арестувани в Тайланд за измами с банкови карти
A A+ A++ A

Канадец и българин са арестувани в Тайланд със 115 фалшиви банкови карти, съобщава изданието "Нейшън". Според публикацията, цитирана от "Фокус", става дума за българи, единият от които е с канадски паспорт.

Арестът е извършен в тайландския град Чианг Май, където криминалните са използвали фалшиви банкови карти с данни на банкови клиенти във Франция, за да изтеглят пари в брой.

Полицейски началник Пол Мей Ген Монтре Самбунанон каза на пресконференция, че 43-годишният Иван Тодоров с канадски паспорт и 45-годишният Павел Пламенов с български паспорт са били арестувани в квартал на Чианг Май докато използвали фалшивите карти да теглят пари.

Полицията започнала да издирва двамата, след като била информирана от банка Kasikorn, че те използват фалшиви карти за теглене на пари от няколко банкомата в северната провинция на Тайланд.

Това е пореден арест на българин за скимиране на банкомати в Тайланд. През февруари в Банкок бе задържат 47-годишен нашенец, откраднал общо 1,2 млн. долара през банкомати.

#Тайланд #Иван Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници