Русия ни критикува за човешките права

Русия ни критикува за човешките права
Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Министерството на външните работи в Русия критикува България в свой доклад за човешките права в ЕС, съобщава „Стандарт нюз“.

„Ситуацията в областта на човешките права в България като цяло остава затруднена, но редица ключови аспекти демонстрират тенденция към влошаване“, пише в текста.

Посочените примери са предсрочните парламентарни избори през май 2013 г., които са разкрили сериозни проблеми със спазването на изборните права. „Освен купуването на гласове, което вече е традиция, в навечерието на изборите са били открити около 350 000 бюлетини, вероятно предназначени за измами по време на вота“, пише в доклада.

Споменава се и проблемът с предимно сирийските бежанци, голяма част от които „остават на улицата и живеят в мизерия“.

Докладът акцентира и върху „огромни нарушения на личното пространство, кореспонденция и телефонни разговори, извършени от бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, когато на власт е била партия ГЕРБ“. „Проблемът с полицейското насилие остава основен. Регистрирани са много случаи на прекомерна сила от страна на полицаи по време на антиправителствените граждански протести през февруари 2013 г.“, пише в текста.

Според руското ведомство националните и религиозни малцинства продължават да бъдат жертва на дискриминация.

#Русия #България #човешки права

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници