Пробит газопровод в Пловдив, не се знае степента на обгазяване

Пробит газопровод в Пловдив, не се знае степента на обгазяване
Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Все още няма информация за степента на обгазяване на района около пробитата тръба на магистрален газопровод при изкопни работи на бул. „Менделеев“ в Пловдив, съобщава РИОСВ в Пловдив  за радио „Фокус“ – Пловдив.

Инцидентът е станал около 9.30 ч. Районът веднага е бил отцепен от полицията и за инцидента незабавно са били уведомени и служителите от Областното управление „Противопожарна безопасност и защита на населението“.

Районната инспекция съобщава, че няма подаден сигнал за инцидента от тази сутрин. Оперативните работници пък нямат право да дават официално данни за случилото се.

Още сутринта от полицията успокоиха, че няма опасност от обгазяване в този район на града. От ЕВН също изпратиха съобщение, че газопроводът е пробит от фирма подизпълнител при изкопни работи, но своевременно са били информирани съответните институции, както и фирмата – собственик на съоръжението. Предприети били действия за моменталното спиране на евентуалното изтичане на газ.

Очевидци от района на инцидента разказаха, че в началото се е чуло свирене и е имало неприятната миризма на газ. От пробиването на газопровода до спирането на изтичането на газта, която тече под голямо налягане, са минали около 20 минути.

Близо до изкопните работи на бул. „Менделеев“ се намира голям 12–етажен жилищен блок. Пожарникарите, дошли на място, казаха, че е имало реална опасност от взрив, ако се запали цигара в този момент.

Движението също не е било спряно веднага, колите са минавали непосредствено до пробитата тръба известно време, чак след това районът е бил отцепен.

#Пловдив #обгазяване #ЕВН #РИОСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници