Нелегални мигранти превърнаха Странджа в сметище

Нелегални мигранти превърнаха Странджа в сметище

БТА - архив

A A+ A++ A

Гората в Странджа е превърната в сметище от нелегално преминаващите турско-българската граница. Остава и рискът от инциденти с мигранти по време на ловните излети, предупреждават от ловните дружинки в крайграничната община Болярово.

„Минаваме и намираме по 20 – 30 сака, якета, спални чували, всичко това хвърлено в гората. Хвърлят кецове, маратонки, консерви, бутилки. И всичко това, като духне вятъра, е накачено по дърветата. Гората е пълна с боклуци, просто не знам как ще се изчисти това нещо. Все едно се намираш на сметище“, разказа пред БТА Иван Иванов, председател на една от дружинките в Ловно-рибарско сдружение „Странджа“.

Според него мигрантският натиск не е намалял и през зимата. Много често самите ловни дружинки сигнализират граничните власти за нелегално преминали държавната граница. „Мигранти колкото искаш има, цяла вечер маршируват из гората. Обаждаме се, идват и ги прибират“, допълва Иванов.

Всички дружинки преминават специален инструктаж преди ловен излет. „Задължително да се внимава, да не се отстреля някой. Слава Богу досега нямаме такива инциденти“, каза още председателят на ловната дружинка.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?