Юлия Навална призова руснаците да протестират срещу Путин в изборния ден

Юлия Навална призова руснаците да протестират срещу Путин в изборния ден

pixabay

A A+ A++ A

Вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални призова руснаците да протестират в деня на изборите срещу Владимир Путин, като образуват дълги опашки пред избирателните секции.

(*Вижте във видеото: Стотици руснаци занесоха цветя на гроба на Алексей Навални)

„Трябва да отидем до избирателната секция в един ден и в един час: 17 март в 12:00 ч. Какво да правим след това? Можете да изберете. Можете да гласувате за всеки кандидат, освен за Путин. Можете направите бюлетините си невалидни. Можете да напишете „Навални” с големи букви", каза Юлия Навална.

Тя обеща да продължи делото на съпруга си и да се противопоставя на Кремъл след смъртта на видния опозиционер миналия месец в арктическа затворническа колония.

Във видеоклип, публикуван в YouTube, Навална подкрепи инициативата за опит за претоварване на избирателните секции по време на общонационалното гласуване този месец, на което Путин трябва да си осигури нов шестгодишен мандат като президент.

Вдовицата определи изборите, които ще се проведат 15-17 март, като "фалшиви" и заяви, че е очевидно, че Путин ще "постигне какъвто си иска резултат".

Навална заяви, че се е обнадеждила от хилядите хора, които са посетили гроба на мъжа ѝ с цветя след погребението му на 1 март.

Наричайки ги "най-смелите и честни хора в нашата страна", тя заяви, че тази подкрепа доказва, че в Русия има значителна опозиция на Кремъл.

"Ние сме много и сме силни", каза тя.

Преди седмица Навална държа реч пред евродепутатите в Страсбург. "Ще направя всичко, за да сбъдна мечтата на Алексей Навални за Русия на бъдещето", каза тогава тя. И призова ЕС да работи с десетките милиони руснаци, които са срещу войната в Украйна и руския президент Владимир Путин. "Ако искате да победите Путин, трябва да бъдете изобретателни, да не бъдете скучни. Путин няма да се засегне от резолюции и санкции", настоя Навална.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите