Бивш разузнавач: Голямото говорене за "Хизбула" не е в наша полза

Бивш разузнавач: Голямото говорене за "Хизбула" не е в наша полза
Опожареният след атентата в Бургас автобус. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Голямото говорене на тема „Хизбула” за мен не представлява полза за имиджа и политиката на страната ни, заяви Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба пред БНР.

„Аз съм дълбоко убеден, че сериозните държавни мъже, сериозните държавни ръководители, не следва да градят своята политика, да градят своите действия и презумпции на недостатъчни доказателства по една или друга теза", коментира Киров.

Според експерта, един такъв акт като този в Сарафово, с такъв комплексен характер и с множество измерения по отношение на организация и участници, се разкрива много трудно. Затова предпазливото говорене и умното мълчание по този въпрос е по-добро от политическа гледна точка, отколкото непремерени и неподкрепени преди всичко с достатъчно доказателства думи и действия.

Той поясни, че е ясно, че предишното решение за т.нар. обосновани предположения, е взето под натиск и има преди всичко политически характер.

Ливанската ислямистка групировка "Хизбула" е заподозряна за атентата в Бургас. При терористичния акт срещу автобуси с израелски туристи на 18 юли 2012 г.  загинаха седем души, а 35 бяха ранени.

#Кирчо Киров #"Хизбула" #Националната разузнавателна служба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници