Светът на нокти! Включва ли се Хизбула в новата война в Близкия изток?

Светът на нокти! Включва ли се Хизбула в новата война в Близкия изток?
A A+ A++ A

Ракетна атака срещу израелската армия в района на Араб Ел Арамши в северната част на страната на границата с Ливан е нанесла шиитската терористична групировка, предават световни медии.

Израелските медии съобщават, че действията на екстремистите са станали много чувствителни за Тел Авив.

С влизането на Хизбула във войната ситуацията придобива различен характер. Така един от израелските източници по сигурността отбеляза пред местните медии, че инцидентът на север променя играта.

В същото време представител на Хизбула каза пред телевизионния канал Al-Mayadeen, че борбата срещу израелците ще бъде дълга и групировката разполага с всички необходими средства и възможности за това.

Телевизионният канал съобщи още, че екстремистите са предупредили ливанската армия и мироопазващите сили на ООН в тази страна за необходимостта да напуснат южните райони на Ливан. Фактически това означава влизане на Хизбула във войната срещу Израел.

В момента ИД нанася ответни удари на територията на Ливан. В Северен Израел властите подготвят бомбоубежища.

Междувременно, според руския политолог Владимир Брутер сухопътната операция на израелските войски в ивицата Газа може да бъде спряна от Египет, ако заплаши да подкрепи движението Хамас в този случай.

#"Хизбула"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници