Посланикът на Русия: Путин няма да дойде в България на 3 март

Посланикът на Русия: Путин няма да дойде в България на 3 март
Президентът Владимир Путин няма да дойде в България на 3 март за 135-годишнина от освобождението от османско робство, твърди посланикът на Русия в София Юрий Исаков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Владимир Путин няма да дойде в България на 3 март за 135-годишнина от освобождението от османско робство, твърди посланикът на Русия в София Юрий Исаков.

В интервю за БНР дипломатът обаче подчерта, че броят на руските туристи, които избират да прекарат лятната си почивка в България, се увеличава. По думите му, за първите 10 месеца на 2012 г. те са били 570 000 души, а през 2013 г. се очаква броят им да достигне 800 000.

Юрий Исаков изрази положителното си отношение към инвестициите на руски граждани в недвижими имоти в България. Заедно с туризма, той определи това като сериозен пример за изгодното сътрудничество между България и Русия.

„Това допринася допълнителни възможности и осигурява доста съществени финансови възможности за страната ви. И смятам че това много изгоден процес в двустранен план за страните ни," допълни дипломатът.

„ЕС остава най-важният партньор на Москва, но потенциалът в тези отношения все още не е достигнат," допълни посланикът на Русия в България.

Юрий Исаков определи като основен проблем в отношенията между Брюксел и Москва „дефицитът на политическа воля" за въвеждането на безвизов режим за краткосрочните пътувания.

„Но аз съм оптимист и двете части на Европа и Русия, като източното крило, и ЕС като западната част на общото наше европейско пространство, са обречени да бъдат заедно и неслучайно руският президент Владимир Путин постави такава свръхстратегическа задача, която първи обаче формулира ген. Де Гол за единното, хуманитарно, икономическо и културно пространство от Ламанша до Тихия океан," обясни още Юрий Исаков.

#Юрий Исаков #Русия #България #туризъм #Владимир Путин #президент на Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници