Отмениха бедственото положие в Неделино

Отмениха бедственото положие в Неделино
Беширов уточни, че разчистванията по пътищата продължават, като едното платно на пътната мрежа Неделино - Бял извор е затворено. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В 10.00 часа в събота е било отменено бедственото положение в Неделино, съобщи кметът на общината Стоян Беширов.

Беширов уточни, че разчистванията по пътищата продължават, като едното платно на пътната мрежа Неделино - Бял извор е затворено, предаде думите у БГНЕС.

Прекъснат е пътят между махалите Долен Върли дол и Горен Върли дол, като продължава разчистването на пътя Тънка бара - Върлино.

Кметът на Неделино каза, че по градите няма големи щети, има една къща, която е пропукана, а други са наводнени, но почистени от Гражданска защита и аварийния щаб.

„Започва да се нормализира положението", успокои Беширов.

Зам.- кметът на Златоград Елмира Пехливанова също заяви, че обстановката вече се е успокоила, след проливните дъждове от петък.

„Последно вчера към 23 ч. с 60 см преливаше язовир Златоград, но нямаме никакъв проблем с това, че преливаше. Достатъчно голямо е речното корито, за да може да поеме преливане с такава сила", каза Пехливанова.

Материални щети в града обаче има. Наводнение са няколко жилищни и административни сгради.

Няколко пътища са затворени заради активирали се свлачища, но се почистват и обстановката се нормализира, каза още зам.-кметът на Златоград.

Беширов уточни, че разчистванията по пътищата продължават, като едното платно на пътната мрежа Неделино - Бял извор е затворено

#Неделино #бедствено положение #Златоград #Стоян Беширов #валежи #свлачища #села

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници