Бедствено положение и в област Разград за три дни

Бедствено положение и в област Разград за три дни

razgradnews.net

A A+ A++ A

Бедствено положение е обявено в област Разград заради усложнената зимна обстановка, съобщи за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. То е обявено със заповед на областния управител Владимир Димитров поради продължителния интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания, както и заради затворената републиканска и общинска мрежа в цялата област. Срокът за действието му е три дни, до 10:30 ч. на 29 ноември.

Над сто са към момента населените места в областта без електроснабдяване. Има и много паднали дървета по републиканската и общинска пътна мрежа, както и по улиците в населените места в региона, каза Атанасов. По думите му е създадена организация за отстраняването и премахването на дърветата съвместно с общинските администрации и екипите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

След отваряне на пътната мрежа ще започне и работата на екипите на електроразпределителното дружество за възстановяване на авариите по електропреносната мрежа, посочи още експертът. Той добави, че дирекциите за социално подпомагане, болниците в региона, Спешна помощ и другите отговорни институции са предприели мерки за осигуряване на помощ за бедстващи, бременни, болни и нуждаещи се от хемодиализа. Заради бедственото положение затворени ще останат училищата в областта.


#Разград #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници