Трявна обяви бедствено положение заради снежната буря, има хора без храна и вода

Трявна обяви бедствено положение заради снежната буря, има хора без храна и вода

Plamen Kovachev/ФБ/Meteo Balkans

A A+ A++ A

Кметът на Община Трявна Денчо Минев обяви пълно бедствено положение на територията на цялата община, след като свика извънредно заседание на общинския оперативен щаб по-рано днес с всички ангажирани звена по зимното поддържане. Това съобщиха от областната управа в Габрово.

Въпреки неспиращата денонощна работа на ръководството на Община Трявна и координиране действията с мобилизираните екипи на ДЗЗД "Зимно поддържане", РУ на МВР - Трявна, пожарната, ВиК и електроразпределително дружество "Енерго Про", към момента обстановката остава усложнена с продължаващ снеговалеж.

"Имаме бедстващи хора без вода, без храна, бременни жени, неразринати пътни участъци с нападали клони и дървета, липса на ток в доста населени места, прекъсване на захранването в Трявна и Плачковци, но искам да стане ясно на всички граждани, че ние не може да достигнем своевременно до селата и да разчистим пътищата, поради заварен договор от предходното управление, съгласно който снегопочистващите фирми започват да обслужват тези населени места до 24 часа след започване на снеговалеж", заяви по време на кризисния щаб кметът на Община Трявна.


#Трявна #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници