Посолството на САЩ въведе безплатни услуги за визите

Посолството на САЩ въведе безплатни услуги за визите
От този момент насрочването на интервю за неимигрантска виза, по телефона или чрез интернет, ще бъде безплатно. Снимка: КРОСС
A A+ A++ A

Посолството на САЩ обявява въвеждането на нови услуги за определяне на интервюта и предоставяне на информация на кандидатите за неимигрантски визи, съобщиха от посолството.

От този момент следните услуги се предоставят безплатно на кандидатите: Насрочване на интервюта за неимигрантски визи по телефона или чрез интернет.

Желаещите могат да се обадят от България на телефон 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), за да разговарят на български език с оператор за получаване на информация за визи или насрочване на интервю.

Също така ден и час за интервю могат да бъдат определени на http://www.ustraveldocs.com/bg. Кандидатите за визи могат да се свържат с оператор от кол центъра и през „Скайп“ на ustraveldocs-Bulgaria.

След като е одобрен за виза, кандидатът получава своя паспорт с TNT куриерски услуги.

След заплатена такса за кандидатстване за неимигрантска виза в произволен клон на МКБ Юнионбанк в България, гореизброените услуги ще бъдат предоставени безплатно.

Към момента таксата за кандидатстване за повечето категории неимигрантски визи е 160 щатски долара, платени в левове.

Кандидати за неимигрантска виза, които са си насрочили интервю преди 13 септември 2012 г., следва да се явят в Консулския отдел на Американското посолство за своите интервюта в определеното време.

Процедурата, посочена по-долу, важи за всички кандидати за неимигрантски визи, които определят своите интервюта на или след 13 септември 2012 г.:

Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза на https://ceac.state.gov/genniv/ и разпечатайте страницата с потвърждение.

Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs на http://www.ustraveldocs.com/bg. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка, която съдържа информация за плащането.

Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване. МКБ Юнионбанк ще Ви издаде мемориален ордер.

Стъпка 4: Определете дата за Вашето интервю за виза на http://www.ustraveldocs.com/bg или на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез „Скайп“ на: ustraveldocs-Bulgaria.

Стъпка 5: Елате в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за Вашето интервю в определения ден.

Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще бъдат доставени безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на TNT в България. За по-бързо обслужване можете да изберете да получите Вашия паспорт от TNT София на адрес ул. „Неделчо Бончев“ № 35 от 08:00 до 19:00 часа, съобщават още от посолството.

#София #МКБ Юнионбанк #посолство #Виза #България #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници