Гейзер от фекални води на плажа в Равда

Гейзер от фекални води на плажа в Равда
Ръководството на ВиК в Бургас спешно трябва да вземе мерки за решаване на проблема, заяви Константин Гребенаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фекални води се изливат в морето на централния плаж в Равда, сигнализираха местни жители.

„Като гейзер от шахтите пред централния плаж в Равда се изливат фекални води“, заяви жител на курортното селище, цитиран от БГНЕС.

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров се увери, че проблемът съществува, след като провери на място състоянието на крайбрежната ивица.

„Тази отсечка, която минава през чужд парцел, не може да поеме това количество фекални води, вследствие на което напорът на водите е толкова голям, че повдигат капаците на тези две шахти. И бълва вода и отива всичко в морето. Фекална вода“, заяви инж. Петър Петров пред БНР.

„Тази канализация е много стара, тя е с определен диаметър, който не може да поеме капацитета на новото строителство, което е в момента. Явно тръбите се пълнят изцяло и избиват през шахтите. Така че трябва да се сменят тръбите с по-голям обем. Проблемът, доколкото разбирам, е да се намери трасе за новите тръби, т.е. за новата канализация откъде да мине, и аз се надявам, че ще намерят някакво решение“, заяви Константин Гребенаров.

Ръководството на ВиК в Бургас спешно трябва да вземе мерки за решаване на проблема, допълни Константин Гребенаров.

#Равда #фекални води #Константин Гребенаров #областен управител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници