Биха и обиждаха украински пенсионери в Равда

Биха и обиждаха украински пенсионери в Равда

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Украинско семейство бежанци, намерило своя нов дом в Равда, е било нападнато и малтретирано в дома си. Потърпевшите пенсионери обясняват, че са били подложени не само на физическо насилие, но и на национална враждебност, тъй като нападателите крещели думи на омраза. Потърпевшите са подали сигнал в Районната прокуратура в Несебър.

"Двама мъже и две жени са влезли в техния апартамент абсолютно непровокирано, като са ги били и обиждали. Извършено е престъпление от омраза”, поясни адвокатът на пострадалото семейство Теодор Шейков за Нова телевизия.

"Считам, че това е национална неприязън към гражданите на Украйна. Нападателите никога не са говорили с нас и не са имали никакви претенции досега. Не взеха нищо, просто счупиха телефона ми”, разказа за случилото се потърпевшата Любов Дергачова.

Нападателите са гости на комплекса, в който живее украинското семейство. Когато Любов вика полиция, агресорите посрещат униформените, като се оправдават, че нищо не са направили, а потърпевшите украинци са алкохолици и вдигат шум.

#бити #украинци #Равда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници