Почина певецът Франко Гати от "Рики е повери"

Почина певецът Франко Гати от "Рики е повери"
ru.wikipedia.org
A A+ A++ A

Бившият изпълнител от популярната италианска естрадна група "Рики е повери" (Ricchi e Poveri) почина на 80-годишна възраст, съобщиха Франс прес и ТАСС, позовавайки се на агенция АНСА, която на свой ред цитира близките му.

Певецът и композитор от дълги години години има здравословни проблеми. Гати се оттегли от музикалната сцена през 2013 г. след смъртта на сина си Алесио.

В. "Кориере дела сера" припомня, че Франко Гати напуска "Рики е повери" през 2016 г., въпреки че групата се събира в оригиналния си състав, за да участва като почетен гост на фестивала на италианската песен в Сан Ремо през 2020 г.

По време на дългогодишната си кариера, достигнала връх в популярността си през 70-те и 80-те години на миналия век, групата, основана през 1967 г. в Генуа, свири многократно в Сан Ремо и печели конкурса през 1985 г. През 1978 г. естрадната формация представя Италия на "Евровизия".

От 90-те години на миналия век "Рики е повери" се изявяват активно по телевизията и имат многобройни турнета в различни страни, включително и в България.

Въпреки че съставът й е намален, формално групата не е преставала да съществува и понастоящем се изявява като дует на Анджело Сотджу и Анджела Брамбати. Двамата изпълнители изразиха дълбоката си скръб от загубата на своя приятел Франко Гати.

Източник:БТА

На снимката: "Рики е повери" с наградата на Сан Ремо през 1985 г. Франко Гати е вляво

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници