Президентът Радев почете паметта на патриарх Неофит

Президентът Радев почете паметта на патриарх Неофит
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев почете паметта на патриарх Неофит, като написа послание в книгата за поклонение в Синодалната палата.

"Кончината на патриарх Неофит е огромна загуба за целия български народ и за Българската православна църква", посочи държавният глава и обяви, че е отменил насроченото за утре връчване на проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС, предаде БНР.

"Кончината на партиарх Неофит е огромна загуба за Българската православна църква и за целия български народ. Със своето всеотдайно духовно служение на Бога и православието патриарх Неофит се утвърди като крепител на нашата нация и държава. Вечна и блажена да бъде неговата памет. Ще го запомня като човек, като патриарх, който ни учеше на смирение и мъдрост. И в тази връзка използвам, че сте тук, за да споделя, че в тези дни на всеобщо смирение и преклонение пред неговата памет политическите страсти са неуместни. И затова отлагам връчването на мандата за съставяне на правителство за понеделник от 12.00 часа", каза президентът Румен Радев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници