Външно: Проблеми с преминаването през Унгария заради бежанския поток

Външно: Проблеми с преминаването през Унгария заради бежанския поток
A A+ A++ A

Поради усложнената обстановка и струпване на бежанци по границата между Унгария и Австрия, от 12 септември отново временно са спрени международните влакове от Унгария към Австрия, предупредиха от Министерството на външните работи.

Министерството препоръчва на българските граждани по възможност да избягват пътуване с влак или по шосеен път през територията на Унгария, като използват алтернативни маршрути през Румъния, Словакия или през Сърбия и Словения.

Актуална информация може да се намери на интернет страницата на унгарските железници: http://www.mavcsoport.hu/havaria/austrian-federal-railways-temporarily-suspended-railway-traffic-towards-hungary-hegyeshalom

През периода 15 - 20 септември, поради влизане в сила на новите законови разпоредби на Унгария по пресичането на границата от нелегални имигранти, е възможно затваряне на границата между Унгария и Сърбия, както и на границата между Унгария и Австрия, в случаи на прекомерно струпване на бежанци.

Възможно е значително да бъде затруднено и преминаването по двете основни магистрали М5 и М1 в Унгария. Следва да се има предвид, че ситуацията по границите и магистралите се променя ежечасово в зависимост от потока от бежанци. 

 

#Унгария #Австрия #влак #кола #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници