Полша ще ремонтира българските МИГ-ове

Полша ще ремонтира българските МИГ-ове
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес на посещение в България ще е вицепремиерът на Полша, като ще бъде подписан меморандум за сътрудничество и поправката на българските самолети.Полша ще ремонтира българските МИГ-ове по-бързо и за по-малко пари от Русия.

Това каза пред бТВ министърът на отбраната Николай Ненчев.

”До утре трябва да подпиша договора и ще са нужни още две-три години да обучим пилоти и да се научим да ги поддържаме”, каза Ненчев. Трябва да се стремим в партньорството с ЕС и НАТО и да направим опит да намалим постепенно зависимостта си от трети страни извън НАТО, включително за Русия, добави той.

Министърът коментира и присъствието на военни по границата.

„Такова нещо не се е случвало от Втората световна война”, каза още министърът като поясни, че няма предвид само бежанците, които бягат от война. ''Имам предвид навика на "Ислямска държава" и на други терористични организации да се възползват, когато там са концентрирани големи маси от хора. Имаме съмнения, че сред тях има представители на различни групировки, които биха могли да извършат терористичен акт. От министерството не можем да седим настрана”, каза Ненчев.

Военни по границата с Турция има от началото на тази година, там осъществяваме само логистична подкрепа, подчерта военният министър. „Според мен трябва да се предприемат категорични действия срещу "Ислямска държава", допълни още Ненчев. По думите му държавата не може да си позволи да бездейства.

„Ще е чудесно България да е инициатор за свикването на една конференция и да поиска от ЕС и НАТО спешни мерки за справяне с този проблем, без нашите партньори не бихме могли да се справим”, допълни военният министър. 

 

#Ненчев #''Ислямска държава'' #Турция #военнослужещи #НАТО #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници