Хамънд към Митов: Лондон ще търси консенсус за имиграцията

Хамънд към Митов: Лондон ще търси консенсус за имиграцията
Филип Хамънд Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания е готова за диалог със страните от Европйския съюз по болезнената тема за имиграцията.

"Правителството на Обединеното кралство е готово да дискутира със своите европейски партньори възможни решения, които не дискриминират една или друга категория граждани на ЕС /за достъп до социалната система/ и около които може да бъде постигнат широк консенсус между държавите-членки", заяви британският външен министър Филип Хамънд по време на среща с българския си колега Даниел Митов в Лондон, съобщиха от Външно министерство.

Хамънд запозна Митов с основните елементи на британския дневен ред за реформа на ЕС и предстоящото провеждане на национален референдум за излизане или оставане в Европейския съюз. Британският външен министър подчерта, че дебат за реформи в общността е необходим и очакват подкрепа за започването им. Ако бъдат направени реформи, ЕС ще стане по-конкурентоспособен и по-сигурен.

Министър Митов разговаря по темата и с председателя на постоянната парламентарна комисия по европейските въпроси на Камарата на лордовете – лорд Бозуел. Двамата изразиха сходни позиции и за ситуацията в Украйна и значението на кризата в общоевропейски контекст. Министър Митов отправи покана към лорд Бозуел за посещение в България за обмен на най-добри практики за работата на британските комисии по европейски въпроси, както и обсъждане на ролята на националните парламенти в контекста на дебата за европейски реформи.

#Даниел Митов #Митов #Филип Хамънд #Хамънд #Великобритания #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници