Наши строители ще помагат за изграждане на стадиони за Мондиала в Катар

Наши строители ще помагат за изграждане на стадиони за Мондиала в Катар
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

България може да участва със свои строители в реализацията на многомилиардната инвестиционна програма на Катар във във връзка с Мондиал’2022. Това бе обсъдено на среща между премиера Бойко Борисов и изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовката на световното първенство Хасан Абдула ал-Зауади.

Борисов се запозна и с някои от крупните проекти, които предстои да бъдат изградени през следващите няколко години от чуждестранни компании, съобщиха от правителствената пресслужба.

По-рано през деня споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността подписаха премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани. Това е първото споразумение в сферата на сигурността в рамките на дипломатическите отношения между двете държави, с което премиерът Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова положиха основите на сътрудничеството в тази сфера.

Борисов е на двудневно посещение в Доха, придружаван от вицепремиерът Румяна Бъчварова и минисрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Божидар Лукарски, Ивайло Московски, Даниел Митов и Теменужка Петкова.

#Бойко Борисов #Борисов #Катар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници