България е готова да помага на Македония за запазване на етническия мир

България е готова да помага на Македония за запазване на етническия мир
Даниел Митов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическата стабилност на Македония и запазването на териториалната й цялост са особено важни за България, заяви външният министър Даниел Митов в телефонен разговор с македонския си колега. Митов изрази пред Никола Попоски искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите при операцията в град Куманово полицаи.

"Липсата на диалог с опозицията създава политически вакуум, който води до нестабилност, от която се възползват елементи и групи, които целят дестабилизация на Република Македония. В условията на вътрешнополитическа криза са необходими отговорни действия от страна на правителството, за да бъде върнато доверието на гражданите в работата на институциите", заяви министър Митов.

Той подчерта, че за възстановяването на върховенството на закона носи отговорност преди всичко правителството на страната - то трябва да гарантира прозрачно разследване на случилото се в съответствие с европейските стандарти.

Според Даниел Митов, от ключово значение е запазването на гражданския и етническия мир в Македония. Той увери своя македонски колега, че България е готова да даде своя принос за това както по двустранна линия, така и в рамките на усилията на Европейския съюз.

#Даниел Митов #Митов #Македония #Никола Попоски #Куманово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници