Борисов: Гръцка медия лъже, че ще има такса за почиващи в Гърция българи

Борисов: Гръцка медия лъже, че ще има такса за почиващи в Гърция българи
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Абсолютна лъжа са твърденията, разпространявани от гръцка медия, че обмисляме въвеждането на такси за българите, почиващи в Гърция. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

"Тази тема изобщо не е обсъждана на Съвета в никакъв формат. Абсолютна лъжа! Първо, гръцките министри нямат достъп до Съвета – той е само за президенти, канцлери и премиери. Абсолютно такава тема не е обсъждана. Това е абсолютна гръцка пропаганда!", заяви премиерът Борисов пред български журналисти.

"Гръцките инвеститори избират България, защото е по-стабилна – има стабилна политика, стабилни финанси и прозрачен публичен сектор. Гръцкият бизнес работи спокойно в нашата страна", подчерта още премиерът.

Гръцкият сайт Euro2day.gr написал, че Бойко Борисов предупредил Гърция с ответни мерки, ако гръцкият парламент одобри налагането на нов превантивен данък. Предложението е внесено от кабинета на СИРИЗА и Независимите гърци за данък от 26% върху всички сделки на гръцки компании с техни партньори, чиито седалища се намират в страни с облекчени данъчни режими.

Според източници, на които се позовава гръцкото електронно икономическо издание Euro2day.gr, четвъртък вечерта Борисов заявил на гръцки министър, че ако Атина въведе въпросния данък, София също ще наложи допълнителен данък на всички българи, които посещават Гърция с цел туризъм, както и на гръцките стоки, които се внасят в България.

Борисов заплашил, че този данък може да достигне дори до 30 на сто и в двата случая, твърди изданието.

#Бойко Борисов #Борисов #Гърция #СИРИЗА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници