Калфин в Москва: Не виждаме алтернатива на руския газ

Калфин в Москва: Не виждаме алтернатива на руския газ
Калфин се срещна и с председателя на Комитета по международни работи на Русия Константин Косачов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европа се стреми да ограничи доставките на руски газ, но в този момент той няма алтернатива. България не вижда алтернатива на доставките на руски газ за Европа. Това заяви вицепремиерът Ивайло Калфин в Москва, където се срещна с председателя на Горната камара на руския парламент Константин Косачов.

"Това не не е само моя позиция, а на правителството на България. Има смисъл да се работи съвместно, за да се осигурят най-взаимоизгодните доставки на руски газ за Европа", коментира Калфин, цитиран от ТАСС.

Ивайло Калфин е заявил в разговора с Косачов, че при определянето на пътя на транзита на руския газ към Европа, за България ще бъдат важни условията за доставките. Калфин не вижда икономическа целесъобразност от намаляване на обема на доставките на руски газ в Европа.

В сряда вицепремиерът каза, че е готов да съдейства с всичко необходимо за задълбочаване на сътрудничеството между българския и руския бизнес.

„Двете страни имат, както традиции, така и добри възможности за създаване на нови партньорства в почти всички области. За България икономическите отношения с Русия са много важни. Вярвам, че в кризата всяка възможност, която се предоставя на бизнеса, не бива да бъде изпускана. Убеден съм, че и за двете страни има много взаимноизгодни възможности“, коментира Ивайло Калфин.

#Ивайло Калфин #Калфин #Москва #Русия #газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници