Цветанов се надява, визите за САЩ остават

Цветанов се надява, визите за САЩ остават
Цветанов се надява в близките няколко години визите на САЩ за българи да паднат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки „впечатляващата“ оценка на САЩ за сътрудничеството на България в сферата на сигурността не се очертава безвизово пътуване на българи зад океана.

Това стана ясно след визитата на вътрешния министър Цветан Цветанов в САЩ.

„Темата е отворена. Тя винаги се поставя на подобни двустранни срещи. Разбира се, трябва да се придържаме към единни принципи и стандарти за отпадане на визовия режим. Трябва да се съобразяваме с отказа за издаване на визи за посещения в САЩ“, заяви Цветанов пред Дойче веле във Вашингтон.

„Разбира се, с влизането ни в ЕС, с предстоящото влизане в Шенген, ще имаме допълнителна възможност и мотивация, за да можем да водим разговорите в една равнопоставена ситуация“, каза още вицепремиерът, като от думите му пролича, че „безпрецентното сътрудничество“ със САЩ не е достатъчно да свали визите за българи.

„Това е тема, с която не мога да се ангажирам, но се надявам, че ще има благоприятно развитие в предстоящите години. Надявам се и че всеки един от нас ще допринесе за това, защото всеки от нас има ангажимент как да представлява страната си. За да получи, той трябва да даде, да бъде един изряден гражданин на една демократична държава, каквато е България, и в тази посока смятам, че политическото решение ще бъде много по-лесно за вземане“, резюмира надеждите си министър Цветанов.

#министър на вътрешните работи #Шенгенско споразумение #Шенген #САЩ #визов режим #визи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници