Бойко Борисов ще пита Меркел за щетите от санкциите срещу Русия

Бойко Борисов ще пита  Меркел за щетите от санкциите срещу Русия
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов пристигна в неделя с огромна делегация на посещение в Германия. Той бе посрещнат на летище Тегел в Берлин с почетен шпалир на Федералното канцлерство. В неделя вечерта премиерът и екипа му се срещнаха с българската общност в Берлин. В понеделник в 11 часа предстои среща с канцлера Ангела Меркел. 

"Да покажем, че сме единни и можем да си подредим държавата. Това е основната цел на визитата ми тук в Берлин. Затова съм с тримата ми вицепремиери, които са от различни политически партии, и с председателите на ГЕРБ и РБ, за да покажем, че ние сме единни, когато става въпрос за национални приоритети и за сигурността на държавата.
Благодаря на всички българи, които ни уважиха тази вечер. Щастлив съм, че имахме толкова ползотворна дискусия", коментира Бойко Борисов преди срещата с Меркел.

Бойко Борисов ще търси подкрепа от най-влиятелния политик в Европа - канцлера на Германия Ангела Меркел за начините как руският газ да бъде привлечен отново да минава през България, но без страната да се превръща в заложник на споровете между Москва и Брюксел. Той ще постави въпроса за щетите, които търпи България заради това, че безусловно следва санкциите на ЕС срещу Русия и спря изграждането на “Южен поток”, докато проектът не отговори на изискванията на третия енергиен пакет на Европейската комисия.

Среща с българската общност 

В българската делегация са включени заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. В официалната делегация участват и народните представители Цветан Цветанов, Радан Кънев, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок и Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.  

#газ #Русия #ЕС #Меркел #Ангела Меркел #Германия #Борисов #Бойко Борисов #Берлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници