МОСВ чака жалба, за да отмени решението за Карадере

МОСВ чака жалба, за да отмени решението за Карадере
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проверка на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) констатира пропуски в решението на бургаската екоинспекция за застрояването на местността Карадере, съобщиха от ведомството.

Става въпрос за решението на директора на Регионална инспекция по околна среда и води – Бургас, с което той постановява, че няма нужда от екологична оценка на инвестиционното намерение за луксозен къмпинг в местността Карадере.

Въпреки пропуските ресорният служебен министър Светлана Жекова няма право да отмени решението без да е постъпила жалба срещу него, а до момента такава във ведомството няма.

Теренът попада в защитената екологична мрежа "Натура 2000". По закон при намерение за строителство в тях се изисква задължително да има екологична оценка.

Екоактивисти вече подготвят протест срещу решението на директора на РИОСВ – Бургас. Той ще се състои в петък, 10 октомври, пред сградата на Министерския съвет.

Предвид планираните протести, министър Светлана Жекова инициира среща с представители на екоорганизацията „Да спасим Карадере“ за изясняване на случая.

#МОСВ #жалба #отмени #решение #Карадере

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници