От ЕНП уличиха Бареков в лъжа

От ЕНП уличиха Бареков в лъжа
Бареков бил коментирал, че ще стане зам.-председател на парламентарната група. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От Групата на Европейската народна партия в ЕП категорично отрекоха да са  разговаряли с „България без цензура“, както лидерът й Николай Бареков твърди.

"Групата на ЕНП не е влизала в никакви дискусии с други български партии, освен с ГЕРБ", заяви пред "Фокус" Делия Власе, говорител на председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол.

Бареков заяви след изборите, че преговаря с няколко политически групи в Европарламента, но тъй като ББЦ  е най-близо в идейно отношение до консерваторите и реформаторите, са водени и разговори с Европейската народна партия. В сряда той заяви, че ще бъде зам.-председател на парламентарна група.

„Не сме инициирали никакви разговори с партии в България, освен тази, с която поддържаме връзка. ЕНП не е получавала покана за разговори от подобна партия“, каза още Делиа Власе.

От ББЦ последва светкавична реакция на изявлението на ЕНП.

"Във връзка с реакцията на говорителя на председателя на ЕНП Жозеф Дол сме длъжни да уточним, че към ПП „България без цензура“ е отправена покана за водене на разговори за евентуално бъдещо сътрудничество, но фактически такива преговори все още не са водени, съобщиха от ББЦ, цитирани от Би Ти Ви.

Контактът е бил осъществен с Димитър Абаджиев по инициатива на представители на ръководството на ЕНП.

„Тези разговори бяха поискани през мен като човек, който дълги години е работил с ЕНП, и това е факт, добре известен на ГЕРБ. Аз открито съм заявил позициите си към ББЦ. Очевидно е, че от ГЕРБ са проявили нервност и са поискали от ЕНП да излязат с реакция, което не им прави чест, защото ги кара да отговарят за нещо, което не се е случило“, заяви Абаджиев.

#Европейската народна партия #ЕП #Николай Бареков #Бареков #ЕНП #ББЦ #ГЕРБ #Димитър Абаджиев #Абаджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници