Руският посланик: Ще отговорим на санкциите на ЕС

Руският посланик: Ще отговорим на санкциите на ЕС
Посланикът подчерта, че за да се запази мирът, трябва да има някаква федерализация на Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русия ще отговори на санкциите на ЕС. Санкциите като цяло са не само малко продуктивни, но и вредни, защото се връщат като бумеранг към тези, които ги инициират, заяви руският посланик в България Юрий Исаков пред „Дарик“.

"Украйна продължава дълбоката криза, предизвикана не от усложненията на отношенията с Русия, а от това, че Украйна като държава не се състоя. Необходимо е да се осъществят мерки, които да позволят на всички части на тази държавата да имат възможност с целия си глас да заявят своите интереси, културните си корени. Това може да се направи в рамките на устройство в една или друг форма. Сега в различни части на Украйна имат дори различни оценки на миналото, на настоящето и на бъдещото развитие, тези различни части на тази страна много е важно да се запазят“, коментира Исаков.

Посланикът подчерта, че за да се запази мирът, трябва да има някаква федерализация на Украйна.

"Това, обаче, трябва да го решат не Русия или други външни сили, а самите украинци", убеден е Исаков.

Дипломатът съобщи, че Русия не се отказва от предстоящото посещение в България на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин в началото на следващия месец.

Тази визита не е отменена въпреки списъците на Евросъюза с руски държавници и политици, на които е забранено да пътуват в държавите членки“, каза посланик Исаков.

По думите на руския посланик няма промяна и за визитата на председателя на българския парламент Михаил Миков в Русия: "Сигурен съм, че това ще бъде много сериозен нов етап, стъпка в развитието на нашия диалог".

#Украйна #Русия #Юрий Исаков #Исаков #Михаил Миков #Сергей Наришкин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино