Йовчев: Икономически заплахи за България от украинската криза

Йовчев: Икономически заплахи за България от украинската криза
Йовчев уточни, че това са преки заплахи за страната, “но има и косвени, тъй като трайна дестабилизация на региона би довела до много други косвени ефекти върху страната ни.” Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че заплахите за България, свързани със събитията в Украйна, са основно икономически.

“Заплахите, произтичащи от ситуацията в Украйна, са свързани основно с нарушения в доставките на природен газ. Всички останали възможни рискове, в момента са или с минимална степен на вреда за националната ни сигурност или със сравнително ниска степен на вероятност”, коментира в Брюксел Йовчев.

“Евентуална миграционна вълна може да ни постави пред изпитание, както и рисковете, свързани с икономически интереси на България и на български юридически и физически лица“, каза още Йовчев.

“Тъй като Украйна е разположена на ключово географско място и оттам минава съществена част от трафика от североизток, съществуват възможности от затруднени доставки на някои стратегически суровини, сред които е и ядреното гориво”, отбеляза вицепремиерът.

Йовчев уточни, че това са преки заплахи за страната, “но има и косвени, тъй като трайна дестабилизация на региона би довела до много други косвени ефекти върху страната ни.”

#Русия #Украйна хаос #България #Европейски съюз #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници