„Зелените“ на протест пред посолството на Унгария заради АЕЦ

„Зелените“ на протест пред посолството на Унгария заради АЕЦ
Според природозащитниците параметрите на споразумението са изцяло скрити от обществеността, липсват икономически, екологични, социални оценки. Снимка: blog.peio.org
A A+ A++ A

Партията „Зелените“ и унгарската Lehet Más a Politika (Различна политика е възможна), както и от неправителствените организации, членуващи в Българската антиядрена коалиция, ще протестират в сряда пред посолството на Унгария в София срещу сделката за строеж на втора АЕЦ в Пакш, сключена от Виктор Орбан и Владимир Путин на 14 януари.

Според организаторите споразумението нахлузва на поколения унгарци, българи и всички останали европейски граждани непосилен и ненужен икономически и енергиен хомот.

„Те и децата им ще изплащат поредната мътна ядрена далавера на управляващите в Будапеща и Москва до края на настоящото столетие и ще живеят в енергийна завимост от Русия“, се казва в обявата за събитието във Фейсбук.

Според природозащитниците параметрите на споразумението са изцяло скрити от обществеността, липсват икономически, екологични, социални оценки.

„Рисковете от нова АЕЦ на река Дунав са еднакви за унгарците, българите и останалите жители на Източна Европа. Ето защо ще демонстрираме пред посолството на Унгария и ще внесем открито писмо срещу споразумението за АЕЦ „Пакш-2“, гласи още обявата за събитието.

#Зелените #Унгария #Русия #Виктор Орбан #Владимир Путин #Дунав #Пакш #АЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници