Британски депутати в опит да върнат ограниченията за българи

Британски депутати в опит да върнат ограниченията за българи
Снимка: www.viatravelbg.com
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън е изправен пред ожесточен сблъсък с депутати от собствената си партия по въпроса за имиграцията, съобщава „Гардиън“.

Депутатът Найджъл Милс обеща да продължи опитите за оспорване на европейските закони чрез налагането на трудови ограничения за българите и румънците във Великобритания.

Милс не за първи път застава открито срещу българските и румънски имигранти. В края на миналата година той накара премиера да наложи ограничения върху социалните помощи за имигранти от ЕС, като заяви, че все още планира да внесе поправки в имиграционния закон, който ще бъде дебатиран в долната камара на парламента на 30 януари.

Милс заяви, че е променил първоначалната си поправка, която искаше Великобритания да удължи „преходния контрол“ за българските и румънските работници. Депутатът заяви, че иска въвеждане на нов вид контрол до 2018 година, като твърди, че България и Румъния не са спазили редица свои ангажименти, приети в рамките на европейските договори.

От службата на Камерън заявиха, че е възможно да се постигне някакъв компромис.

В началото на седмицата бе съобщено, че по-малко имигранти от Румъния и България идват във Великобритания, отколкото миналата година, показва разследване на „Сънди пипъл“.

Авиокомпаниите и транспортните компании, базирани в двете държави, не са отчели никаква промяна или са регистрирали намаление в броя на пътниците до Великобритания през януари след вдигането на ограниченията на трудовия пазар на Острова.

#българи #румънци #Великобритания #Дейвид Камерън #Румъния #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино